Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

juni-augustus 2012|

Zomerseizoen: zes titels in open seniorentoernooien

Nadat ik in Lisse het open seniorentoernooi had afgesloten met overwinningen in de HE4 en de HE5 (zie mijn vorige verslag hierover) had ik de smaak goed te pakken. Ik heb mijn vorm doorgezet in een reeks toernooien in district Leiden. In elk toernooi heb ik in de HE4 en HE5 gespeeld om punten bij elkaar te sprokkelen voor de Masters, die plaatsvinden in september.
Titels:

Bollenstreek, Lisse – HE4 en HE5
Garden Vision, Boskoop – HE4
Open Leidse Kampioenschappen – HE5
Het Open, Katwijk – HE5
Gevers, Noordwijk – HD5

 

STV Open 2012, Sassenheim

In dit toernooi werd ik in de HE5 in de tweede ronde onverwacht uitgeschakeld door Jelle de Jong, een goede speler die uiteindelijk de finale haalde. Dit was even balen, vooral omdat ik de eerste set met 6-1 had gewonnen, maar uiteindelijk de wedstrijd met 1-6 en 5-7 verloor. Gelukkig kon ik deze teleurstelling omzetten in energie. In de HE4 bereikte ik de halve finale. In die wedstrijd behaalde ik een erg hoog niveau tot de stand 6-4 4-2. Toen begon mijn tegenstander beter te spelen en ik had daar geen antwoord op. In de derde set kwam ik snel op een 0-4 achterstand door een mentale dip, maar ik wist me te herstellen en het werd nog erg spannend. Helaas trok hij aan het laatste eind en won die set met 7-6.

Olympia Uitzendbureau 34e Merenwijk Open, Leiden

In de HE4 was dit een erg sterk bezet toernooi. Na de eerste ronde gewonnen te hebben na opgave van mijn tegenstander op 5-7 7-5, speelde ik tegen de derde geplaatste, Jeffrey van den Oever. Het was een goede wedstrijd die ik net aan verloor met 4-6 6-7 (7). In de HE5 wist ik als 4e geplaatste speler mijn vierde halve finale te halen in mijn derde open seniorentoernooi. Ik speelde weer tegen de 21-jarige Jelle de Jong, en won weer de eerste set met 6-1. Toen kwam hij op stoom. Hij speelde agressief, en ik maakte de fouten. De tweede en derde set verloor ik met 4-6 en 0-6.

 

Open Garden Vision Flora Toernooi 2012, Boskoop

Met de trein ging ik naar Boskoop om mijn eerste twee wedstrijden te spelen in de HE5 en de HE4. In de 5 won ik met 6-0 6-0 en in de 4 won ik met 6-7 7-6 6-4 in een hele spannende wedstrijd tegen de als tweede geplaatste Jason Hatenboer. Door deze winst in de HE4 stond ik al gelijk in de halve finale, waarin ik ook in drie spannende sets won. De finale was iets makkelijker. Ik sloot het toernooi in de HE4 af met een 6-2 6-1 overwinning! In de HE5 haalde ik ook de halve finale. Toen ik met 6-1 4-3 voorstond, begon het te regenen, en moesten we de wedstrijd hervatten in de hal, indoor. Mijn tegenstander bleek een veel betere binnenspeler te zijn. Ik verloor de laatste set met 5-7. Geen goede wedstrijd, maar ik heb geknokt tot het einde.

Forescate Open 2012, Voorschoten

In de HE4 kwam ik al in de tweede ronde tegen Timo van der Geest, de als eerste geplaatste. Het was een hele goede wedstrijd met mooie en lange rally's, maar hij was iets steadier en ik verloor helaas met 4-6 6-7. Uiteindelijk heeft Timo het toernooi gewonnen – hij heeft deze zomer zelfs alle zes toernooien in de HE4 waaraan hij meedeed op zijn naam geschreven! De wedstrijdleiding heeft een leuk verslag over onze wedstrijd geschreven in hun dagelijkse nieuwsbrief:

Wedstrijd van de Dag Timo van der Geest - Ilya Kneppelhout

In de tweede ronde van de 4 stonden twee toernooitijgers tegenover elkaar. Timo en Ilya, die beiden dit seizoen de ene na de andere toernooizege boeken, maakten er een hoogstaande wedstrijd van en kregen de handen regelmatig op elkaar met schitterende rally's. Uiteindelijk bleek Timo net iets taaier en sleepte de wedstrijd na twee spannende sets uit het vuur, 6-4 7-6. Ilya is in de 5-categorie echter ook een goede kanshebber voor de eindzege. Hij zal dan morgen wel eerst met local hero Wouter Damen moeten afrekenen.

En dat deed ik. In de HE5 heb ik drie rondes gewonnen waardoor ik in de kwartfinale uitkwam tegen de grote en sterke Hugo Mollinger. In deze wedstrijd was ik vrij kansloos. Hugo speelde "alles of niets" en op die dag was het "alles". Hij sloeg aces met zijn tweede service, en ik kwam niet aan bod. Hij gaf mij geen kans om in de wedstrijd te komen. Ik verloor met 2-6 4-6.

 

Open Leidse Kampioenschappen 2012, Leiden

Op de gezellige Leidse tennisclub Roomburg speelde ik weer een heel goed toernooi, dat ik afsloot met de titel in de HE5. In die categorie vloog ik naar de finale. Ik won de eerste vier rondes met 6-2 6-0, 6-2 6-2, 6-2 6-2 en 6-3 6-0. In de finale speelde ik tegen de wedstrijdleider Bob van Buul. Ik won de eerste set met 6-1. In de tweede set op 2-0 besloot hij op te geven omdat hij te veel last had van zijn schouder. In de HE4 won ik de eerste twee rondes makkelijk. In de kwartfinale leek ik tot 1-6 1-3 kansloos. Mijn tegenstander maakte nul fouten, en sloeg erg veel winners. Toen veranderde ik mijn spel, maar hij bleef goed tennissen. Op 4-5 kreeg ik 2 matchpoints tegen. Uiteindelijk overleefde ik 5 matchpoints en won ik de tiebreak met 10-8. In de derde set kreeg hij op de stand 4-1 voor mij kramp in zijn kuiten en moest hij helaas opgeven. De halve finale speelde ik tegen Bas Stevens. Hij had al vier toernooien gewonnen. Het was een mooie wedstrijd maar ik verloor hem met 6-4 1-6 4-6.

Het Open 2012, Katwijk

Ook in dit toernooi wist ik in de HE5 de titel te pakken. In de finale tegen een goede vriend van mij, Willem van Biezen, waaide het erg hard op de mooie club pal naast het strand tussen de duinen. Ik wist er niet goed mee om te gaan in de eerste set, die ik met 1-6 verloor. In de tweede set paste ik me aan. De tweede en de derde set won ik met 6-2 en 6-0. Het was niet de mooiste wedstrijd, maar ik ben erg blij dat ik hem na de eerste set zo dik te hebben verloren toch nog kon omdraaien. In de HE4 speelde ik de tweede ronde tegen Arjan "Marathon Man" Van der Niet. Zijn bijnaam zegt het al: hij speelt regelmatig lange wedstrijden. Ook dit was een lange wedstrijd. Ik kwam heel erg snel met 6-0 en 1-0 voor. Het ging lekker, en daarbij hielp Arjan mij door veel fouten te maken. Toen hij eenmaal een game won, veranderde de wedstrijd. Hij speelde alles hoog en diep terug en ik kon er deze keer geen oplossing voor bedenken. En zo verloor ik helaas toch met 6-0 4-6 2-6.

Gevers Open 2012, Noordwijk

Bij dit toernooi speelde ik niet mee in de HE5. Daarvoor in de plaats speelde ik het dubbelspel in de 4 met mijn goede vriend en trainingsmaatje Siem Fenne. Helaas waren er maar 3 inschrijvingen, dus we speelden in een poule van 3 koppels. De eerste wedstrijd was gepland om 20 uur, maar door regen konden we pas om 22 uur beginnen. Het werd ook nog een lange en hele spannende wedstrijd. We wonnen de eerste set overtuigend met 6-3. Door concentratieverlies verloren we de tweede set met 4-6. We konden niet meer. Het was inmiddels half twaalf. Best laat voor twee jongens van 14 en 15. Op 3-5 en 0-40 achter in de laatste set speelden we een paar alles-of-niets ballen die voor ons goed uitpakten. We overleefden in die game 5 matchpoints. De wedstrijd draaide onze kant op, en we wonnen nog met 7-5. Ik ben heerlijk in slaap gevallen moet ik zeggen, om 1 uur 's nachts. De tweede wedstrijd wonnen we van de eerste geplaatsten, en daarmee schreven wij de HD4 op onze naam. In de single in de categorie 4 bereikte ik de halve finale. Daarin moest ik tegen een vriend van me, Stijn Kits. Hij had elk toernooi gewonnen waaraan hij had deelgenomen, dus ik ging zonder druk de wedstrijd in. De eerste set speelde hij erg sterk. Die verloor ik met 4-6. De tweede set zette ik een tandje bij, waardoor er spectaculaire rally's waren. Ik won de set met 6-2. De derde set ging heel gelijk op. De games en punten waren spannend. Iedereen langs de baan keek naar ons en klapte voor een mooie bal. Ik heb veel kansen gehad, maar Stijn was me in de tiebreak te sterk af.

Een goede afsluiting van al mijn open seniorentoernooien. In de HE4 en de HE5 heb ik ruim voldoende punten gehaald om mezelf te kwalificeren voor de Masters. Naast het opdoen van zoveel mogelijk wedstrijdervaring, was dat mijn doel. Op naar de Leidse Masters!

 

return