Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

wist je dat

 

 

 

 

 

Profiel

Met tennissen ben ik begonnen omdat mijn moeder me soms, toen ik klein was, meenam naar de tennisbaan. Ik vond het geweldig – alleen het ballen rapen al! Toen ik zes was, probeerde ik af en toe zelf een balletje te slaan. Ik werd lid van de tennisvereniging in ons dorp Woubrugge en kreeg mijn eerste les toen ik 7 jaar oud was. In die tijd trainde ik één keer per week bij Marco Smit. Een jaar later gaf hij mij op voor de Districts Jeugdkampioenschappen en daar werd ik 2e in de categorie t/m 8 jaar. En toen mocht ik voorspelen voor de KNLTB. Van mijn 8e tot mijn 12e heb ik bij de bond getraind.

ilya zeven jaarNu sta ik zes dagen per week op de baan – ik train bij Dutch Tennis Academy en bij Gertjan Egberink van tennisschool Touch. Dit is best een vol programma, maar ik vind het geweldig en heb er alles voor over! Het liefst zou ik nog vaker willen trainen, maar school is ook belangrijk. Competitie speel ik bij de Alphense tennisclub TEAN – dit jaar in de 3e klasse heren van de landelijke competitie op zondag.

Ik woon met mijn ouders in Woubrugge en zit op het Scala College in Alphen a/d Rijn. Daar doe ik tweetalig VWO. Hier heb ik voor gekozen omdat veel van mijn familie in het buitenland woont en geen Nederlands spreekt. Het is een leuke maar drukke opleiding. Omdat het Scala een LOOT-school is en ik daarom vrijstelling krijg voor wedstrijden en trainingen, kan ik school goed combineren met tennis.

Tennis is mijn passie en wat ik het allerliefste doe, maar daarnaast vind ik het leuk om met vrienden te voetballen en muziek te luisteren. Als ik 's winters in de schoolvakanties geen toernooi hoef te spelen, vind je mij op de skipistes in Oostenrijk, waar mijn vader vandaan komt. In de zomer gaan we meestal naar Griekenland. Daar zeil ik met de catamaran van mijn vader en speel ik beach tennis op het strand. Als het even kan, zoeken wij ook mijn halfbroer op. Hij woont op Curaçao en heeft een zoontje en een dochtertje.

In Nederland sta ik sinds ik op mijn tiende jeugdranglijsten begon te spelen in de top 20 van mijn geboortejaar – mijn beste positie was nummer 13. Mijn kortetermijn doel is om in de top-10 van Nederland te komen. Verder wil ik vooral fysiek sterker worden en meer tactisch inzicht krijgen. Dat doe ik door veel wedstrijden te spelen en hard te trainen. Mijn grootste droom is om proftennisser te worden en een grandslam te winnen – het liefst Roland Garros!

Ik heb al een aantal tennisreizen gemaakt naar het buitenland – naar een trainingsstage in Barcelona bij Eric Pietersz, en naar Europese ranglijsttoernooien voor de jeugd, Tennis Europe-toernooien. Mijn eerste internationale punten heb ik vorig jaar in de meivakantie in Denemarken gehaald en een paar weken later bereikte ik in Oslo – ook een TE-toernooi – de kwartfinale. Samen met Hidde Sels heb ik de dubbel van het Tennis Europe-toernooi Amstelpark in Amsterdam gewonnen. Behalve dat ik het een bijzondere ervaring vind om op internationaal niveau te spelen, is het superleuk om jongens en meisjes uit andere landen te ontmoeten.

Ilya