Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

 

Nieuws

30 mei -10 juni 2012

Twee titels in Open toernooi van de Bollenstreek!

In Lisse speelde ik mijn eerste seniorentoernooi van dit jaar in district Leiden. Ik deed mee aan de categorieën heren enkel 4 en 5. In de 4 zorgde ik voor een hele grote verassing; ik won het toernooi als ongeplaatste speler. Daarom ging ik zonder enige druk het toernooi in, en won ik de eerste partij met 6-2 6-3. In de 2e ronde speelde ik een goede wedstrijd tegen de als vierde geplaatste, en won met 6-3 7-6. In de kwartfinale speelde ik 's avonds tegen Luuk de Koning. Die avond was er storm. Ik ging veel beter met de wind om en won de wedstrijd vrij gemakkelijk met 6-2 6-2.

De halve finale speelde ik tegen een hele goede man, Ruben Ravensbergen. Hij was als tweede geplaatst. De eerste set ging vrij snel en die verloor ik met 6-3. In de tweede set lukte bij mij bijna alles en maakte hij meer fouten. Toen ik 4-0 voor stond, begon hij expres dubbelfouten te slaan en zijn returns te missen, zodat hij er in de derde set weer helemaal voor kon gaan. Maar dat lukte hem niet, ik kwam met 2-0 voor. Opeens liep hij naar het net en zei: ''Gefeliciteerd, ik heb geen zin meer en wil het Nederlands elftal kijken met mijn vrienden.'' Die is binnen, dacht ik toen. De finale speelde ik tegen Tijmen Riegen, de oud top-3 speler van Nederland bij de jongens tot 14. Hij is 1 jaar ouder dan ik. Omdat het de finale was in de HE4 was er een scheidsrechter bij. De eerste set verloor ik net aan met 7-6.

De tweede set wist ik mezelf te herpakken en begon ik beter te spelen, die won ik met 6-3. De derde en beslissende set was het spannendst. Ik kwam snel met 4-1 en gamepoints achter, maar ik wilde deze finale winnen, en bleef positief. De wedstrijd wist ik eruit te slepen met 6-4.

In de heren enkel 5 was ik als vierde geplaatst, en daarom had ik een bye in de eerste ronde. Toen mocht ik het opnemen tegen mijn trainingsgenoot Luuk Wassenaar. Na een hele mooie wedstrijd met goede rally's won ik met 6-3 6-1, een dikke stand, maar de games waren spannend. De kwartfinale won ik dik. In de halve finale speelde ik tegen de als eerste geplaatste Willem van Biezen, een goede vriend van mij. Na twee spannende sets wist ik de overwinning eruit te slepen met een stand van 7-6 7-5. In de finale mocht ik het weer opnemen tegen Tijmen Riegen. Het gebeurt bijna nooit dat in twee finales in hetzelfde toernooi dezelfde spelers staan. Best raar om een uur na de eerste finale, tegen dezelfde tegenstander te spelen. Nu zonder scheidsrechter, minder publiek en een andere baan. Deze wedstrijd won ik wat gemakkelijker, met 6-4 en 6-3.

Een heerlijke week dus waarvan ik veel zelfvertrouwen gekregen heb. Ook leuke prijzen: aardig wat prijzengeld in de 4, en in de 5 cadeaubonnen voor een sportwinkel. En niet te vergeten twee hotelovernachtingen voor twee personen, waarvan eentje in een 5-sterren hotel en een in een 4-sterren hotel in Amsterdam!


Mijn tennisschool Match heeft een leuk stukje geschreven over mijn prestaties in dit toernooi. Klik hier voor hun verhaal.

 

return