Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

14-20 april 2014

Trainingsweek in Mougins, Frankrijk

foto tennistribune Mougins Frankrijk

Van maandag 14 april tot zondag 20 april ben ik met twee trainers en een klein groepje spelers van Dutch Tennis Academy naar Mougins in zuid-Frankrijk gegaan. We hebben daar een week lang getraind, en zijn één dag naar het ATP Masters toernooi in Monaco gegaan.

Maandagavond 14 april vertrok ik met mijn trainer Michael van den Berg en vier andere spelers van Dutch Tennis Academy – Boris, Timo, Danique en Lexie – naar Mougins in zuid-Frankrijk. De ouders van Lexie hebben daar een huis en waren ook mee. We gingen erheen voor een intensieve trainingsweek in een motiverende omgeving. Het was de hele week heerlijk warm en windstil, ideaal tennisweer dus.

Mentale training

ilya tijdens de trainingDinsdagochtend begonnen we met een mentale training. We moesten van een afstand van twee meter tennisballen in een emmer gooien. Bij elke emmer was de focus van het gooien anders: 'extern smal' (je mikt precies in het midden van de emmer), 'extern breed' (je mikt in een groter gebied, de hele emmer), 'intern smal' (je focust alleen op de beweging van je hand), en 'intern breed' (je focust op je hele beweging van het gooien). Uiteindelijk moest je een voorkeursstijl kiezen. Jullie zullen nu vast denken: Wat heeft dit nou weer met tennis te maken?! Hier het antwoord: Zelf ben ik 'extern breed'. Dit betekent dat ik het beste speel als ik bij het slaan van een bal mik op een groot vlak aan de andere kant van het net. Als je tijdens een wedstrijd stress hebt, of niet lekker speelt, moet je heel even, ongeveer een halve minuut, op de tegenovergestelde stijl overstappen. In mijn geval moet ik me dan concentreren op een kleine beweging in mijn lichaam (intern smal), bijvoorbeeld de uitzwaai bij mijn forehand. Het klinkt allemaal erg ingewikkeld, en dat is het ook. We hebben er de hele week nog over gediscussieerd, maar we merkten wel dat het helpt.

Dit thema hebben we ook in de trainingen meegenomen. We hebben elke dag, behalve donderdag, drie à vier uur getraind. De meeste trainingen bestonden uit drills en oefenpotjes, maar we hebben ook fysieke oefeningen gedaan.

ATP-toernooi Monte Carlo


Het hoogtepunt van de week, buiten de trainingen, was ons bezoek aan het tennistoernooi in Monte Carlo, Monaco. Daar was die week een ATP MastersIlya tijdens de training toernooi, waar de beste spelers van de wereld aan meededen. Die ochtend kwam mijn andere trainster, Amanda, ook aan. We zaten helemaal bovenaan het stadion, waardoor we niet alleen het centre court maar ook de andere twee banen konden zien. Het was een geweldige ervaring. We hebben Nadal, Djokovic, Federer, Ferrer, Dimitrov, Berdych en nog meer goede spelers zien spelen. Ik was erg onder de indruk van het spel van deze toppers. Vooral Djokovic en Ferrer zijn voorbeelden voor mij. Ze maken weinig fouten, maar willen toch het liefst het initiatief in de rally's nemen. Dat geldt ook voor mij, en daarom heb ik goed gekeken hoe zij dat deden.

Na de wedstrijden hebben we nog even bij een training van Caroline Wozniacki gekeken, de nummer 10 van de wereld. Het was leuk om te zien hoe zij precies traint. Zeker voor Danique en Lexie was het goed om te zien dat hun niveau technisch gezien eigenlijk niet heel ver van dat van Wozniacki af staat. Het is vooral haar mentale kracht die haar zo goed maakt.

dinner tijdens het trainingskampNaast het tennissen, hebben we natuurlijk ook heel veel plezier met elkaar gehad. We hebben veel gelachen, zijn lekker uit gaan eten, hebben tussen het tennissen door nog wat van de omgeving gezien, en natuurlijk gerelaxt. Ook hebben we padel-tennis gespeeld op een grote club. Het wordt gespeeld op een kleiner veld met glazen wanden eromheen, zodat je daar ook tegenaan kan slaan. Je speelt met een soort beach tennisracket en met een zachte tennisbal. Ik heb met Michael (met pet) geen potje verloren!
Het was een topweek!

 

return