Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

Nieuws

28 mei-4 juni 2011|

Tennis Europe Frogner Noorwegen

Op zaterdag 28 mei vertrok ik met mijn trainer JB van tennisschool Intime naar Oslo. Jasper van Vliet, Ronetto van Tilburg, Thomas Does, Tim van Rijthoven en Monique Senyk gingen ook mee. Intime had een heel mooi huis gehuurd met een grote tuin waar we konden voetballen als we tijd hadden.

Alle jongens moesten de kwalificatie spelen. Omdat ik als eerste geplaatst was, had ik een bye. Op maandag heb ik mijn wedstrijd tegen een Duitser met

6-1 6-4 gewonnen. In het hoofdtoernooi moest ik in de eerste ronde tegen een Noor. Ik maakte weinig fouten en speelde goed. Ik won de wedstrijd met

6-2 6-1. We haalden allemaal de tweede ronde. Daar waren we heel blij mee.

In de tweede ronde moest ik tegen Rick Staal. Hij komt uit Zwitserland en was 8e geplaatst. Ik kwam al snel met 4-2 achter. Toen bedacht ik een ander speelplan en won ik 10 games op rij: de eindstand was 6-4 6-0, dus ik mocht in de kwartfinale spelen tegen de als 2e geplaatste Noor Frederick Schaefer. Ik heb een mooie wedstrijd tegen hem gespeeld met hele lange rally's, maar hij was de betere speler en maakte de rally meestal af met een winner. Ik heb met 6-2 6-2 verloren. In de tweede set had ik veel kansen om voor te komen, maar het lukte mij niet om m'n kans te pakken. Zonde natuurlijk, maar wel weer een punt om op te trainen voor volgende wedstrijden. Frederick heeft uiteindelijk het toernooi gewonnen in de finale van de nummer 34 van Europa. Ik heb een leuke beker gekregen voor de 5e plaats.

Ik dubbelde in dit toernooi met Thomas. We hebben eerst van twee Noren gewonnen, maar in de kwartfinale net verloren van de als 2e geplaatste Finnen. Zij hebben uiteindelijk het dubbeltoernooi gewonnen.

Tussen de wedstrijden door hebben we Oslo bekeken omdat de tennisclub in het centrum van Oslo was. JB was er al eens geweest en heeft ons interessante dingen laten zien zoals het operagebouw en de haven van Oslo. Door deze week hebben we allemaal een week school gemist. We hadden huiswerk mee gekregen om in te halen wat we in de lessen hadden gemist. Drie keer zijn we uit eten geweest. De andere avonden heeft JB voor ons gekookt.

Ik vond het een hele leuke, succesvolle en leerzame week en ben heel blij met mijn prestatie en de manier waarop ik gespeeld heb. Ik was positief en heb voor elk punt gevochten. Iedereen die mee was, heeft het goed gedaan. Tim heeft zelfs bijna de halve finale gewonnen t/m 16 in de dubbel en single. We hebben veel lol gehad in het huis en op de club. Na elke wedstrijd die we wonnen, moesten we van JB een vuistje maken en ''in je kont'' zeggen omdat de coach van FC Barcelona heel grappig de beweging van een vuist van onder naar boven maakte nadat Barcelona hun eerste doelpunt scoorde. Toen lagen we helemaal in de slappe lach!

 

return