Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

Nieuws

6-10 augustus 2013

Nederlandse Jeugdkampioenschappen: (weer) bij de laatste 16

Het laatste toernooi onder 16 jaar voor mij. Het belangrijkste toernooi van het jaar voor alle 32 spelers die zich geplaatst hadden: de Nederlandse Jeugdkampioenschappen (NJK) tot en met 16 jaar.

njk 2013Op de Dordrechtse tennisvereniging Dash '35 werden deze zomer voor de jongens de NJK gehouden. Doordat ik in de voorafgaande zeven nationale jeugdranglijsttoernooien punten bij elkaar had geraapt om op een 28e plek uit te komen, mocht ik aan de NJK meedoen. De beste 32 spelers van Nederland onder 16 mochten in deze week strijden om de titel Nederlands kampioen.
In de eerste ronde speelde ik tegen Vincent Li, waar ik een paar jaar geleden vaak mee trainde, dus we kennen elkaar goed. Hij begon scherper aan de wedstrijd. Voor mij duurde het even om erin te komen. Gelukkig wist ik net op tijd mijn niveau te halen en won ik de eerste set met 6-4. Ook de tweede set was spannend. Na lange en mooie rally's won ik die ook met 6-4.

In de achtste finales, de laatste 16 van Nederland, speelde ik tegen Maikel Borg, achtste van de plaatsingslijst en al jaren in de nationale top-10. Het was de eerste keer in al die jaren dat ik tegen hem speelde. In het begin was het voor mij wennen. Hij is klein, maar slaat verschrikkelijk hard en neemt de ballen erg snel. Ik kwam al gauw met 1-5 achter. Toen veranderde ik mijn spel. Ik beet mezelf vast in de rally's en kwam terug tot 5-5, maar Maikel krikte zijn niveau op, en won de set met 7-5. In de tweede set waren de games heel spannend, en het spel was goed, maar hij wist de hele tijd op de belangrijke punten toe te slaan met zijn sterke forehand. Na een lange regenpauze op 1-5 maakte hij het snel af. Ik verloor dus met 5-7 1-6.
Ik ben vrij tevreden met dit toernooi. Mijn doel was om de kwartfinales te halen, maar dat zat er deze keer niet in. Toch heb ik weer laten zien dat ik bij de beste 16 spelers van Nederland hoor, nadat ik ook al op de twee andere hoogste toernooien dit jaar de achtste finales had gehaald.

Mijn beste vriend, Casper Bonapart, is uiteindelijk Nederlands kampioen geworden. Ik gun het hem enorm, maar over twee jaar bij de NJK t/m 18 ga ik proberen de titel pakken. Tot die tijd ga ik weer hard trainen, veel wedstrijden spelen, en met name fysiek erg veel investeren. Ik kan terugkijken op een redelijk goed jaar, waar ik vooral bij de belangrijkste toernooien goed heb gepresteerd. Na de NJK steeg ik van de 28e naar de 23e plek op de ranglijst, waardoor ik 15e van mijn geboortejaar 1997 ben. Het kan dus nog beter…

 

return