Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

16-23 september 2012

Leidse Masters gewonnen in de 5

Deze zomer heb ik veel open toernooien gespeeld in de categorie├źn 4 en 5 in district Leiden. Mijn doel voor deze zomer was om de Leidse Masters te halen in de 5. Voor al deze toernooien kun je punten halen. Je vier beste resultaten tellen mee voor de race naar de Masters, en de acht spelers met de meeste punten na het laatste toernooi plaatsen zich voor de Masters. We mochten het tegen elkaar opnemen in Leiden, op het mooie tennispark Unicum. Zoals jullie in een eerder nieuwsbericht hebben kunnen lezen, was mijn zomer erg succesvol. Ik heb veel halve finales en finales gehaald, en daarom heb ik mij als eerste van de acht gekwalificeerd voor de Masters in de 5. Maar ook in de 4 had ik mij (als derde) geplaatst. Helaas mocht ik niet aan allebei de categorie├źn deelnemen. Ik heb besloten om de Masters in de 5 te spelen omdat dat mijn doel was aan het begin van deze zomer.

leidse mastersDe acht spelers werden verdeeld in twee poules met vier spelers. Ik was als eerste geplaatst en mocht het in de eerste wedstrijd opnemen tegen de twintiger Davy Hartevelt. Ik begon wat zenuwachtig aan deze wedstrijd omdat ik veel van mezelf verwachtte. Ik verloor daardoor de eerste set met 3-6. Deze spanning wist ik gelukkig van me af te schudden en de laatste twee sets won ik overtuigend met 6-0 6-0.

De tweede wedstrijd werd gespeeld op tennispark Roomburg, omdat er door de regen niet genoeg banen waren op Unicum. Ik speelde tegen Bas Pennings, van wie ik eerder deze zomer al had gewonnen, maar niet zonder moeite. Ook deze keer ging het niet makkelijk. De eerste set won hij met 7-6. We speelden beiden erg goed, maar ik merkte dat ik meer kon. Ook de tweede set was spannend. Na een 2-4 achterstand won ik de set nog met 6-4. De derde set was hij mentaal gebroken en was ik in de 'flow'. Die set won ik met 6-0.

Ik was dus al zeker van mijn plaatsing voor de halve kruisfinales, maar ik moest nog een wedstrijd in de poule, tegen de linkshandige Joshua Philips. Qua uiterlijk en qua spel lijkt hij erg op Nadal. Grappig om te zien hoe hij Nadal als zijn voorbeeld ziet. Een sterke forehand en een slimme service waarbij hij gebruikmaakt van het feit dat hij linkshandig is. Het was een lastige, maar goede wedstrijd. Ik speelde veel ballen op zijn backhand en opende dan met een versnelling op zijn forehand waardoor hij in tijdnood kwam. Ik had mijn tactiek goed uitgestippeld en won de wedstrijd met 7-5 6-4.

Ik had mij dus als eerste van mijn poule geplaatst voor de halve finales, en daarin kwam ik de nummer twee tegen van de andere poule, Jelle de Jong. In onze eerdere twee ontmoetingen deze zomer had ik van hem verloren, en in beide wedstrijden had ik de eerste set gewonnen. Hij is dus mentaal heel sterk en geeft nooit op, echt een vechter. Ik wist van tevoren dat deze wedstrijd heel lastig zou worden, en dat ik de hele wedstrijd geconcentreerd moest blijven. Ik begon weer sterk en gefocust. Ik had goed antwoord op zijn backhand slice, en wachtte tot er een kans was om de bal af te maken. De set won ik met 6-2. In de tweede set kwam hij pas echt op stoom. Hij haalde elke bal en we hadden hele lange rally's. Ik bleef kalm en geconcentreerd, maar verloor de set op het nippertje met 6-7. De beelden van de vorige wedstrijden flitsten door mijn hoofd, maar na mijn wc-pauze ging ik er vol voor en wist ik door iets meer foutjes van hem en goed spel van mezelf de derde set met 6-1 te pakken.

De finale speelde ik weer tegen een linkshandige jongen. In dit geval Willem van Biezen, een vriend van me van mijn eigen leeftijd, waar ik vroeger altijd mee trainde. Ook tegen hem heb ik deze zomer twee keer gespeeld. Beide keren won ik. Voor de wedstrijd heb ik pijnstillers ingenomen, omdat ik al wat langer last had van mijn linkerhand bij het slaan van mijn backhand. Er zat een klein scheurtje in mijn middenhandsbeentje. Gelukkig voelde ik er deze finale niks van. Ik begon foutloos, en kwam snel met 4-0 voor. Ondanks mijn overheersende slagen in de beginfase van de wedstrijd wist hij zich heel goed te herpakken. Hij kwam terug tot 4-4. Ik zakte niet weg maar bleef scherp waardoor ik de set met 7-5 won. Vanaf toen lukte bij mij alles. Ik bouwde de punten op en hij werd gek van mijn spel. Ik won met 6-0!


leidse masters

Ik heb mijn doel dus bereikt en ik ben blij om de zomer af te sluiten met vijf gewonnen partijen op rij. Ik mag mezelf nu een jaar lang Master in de 5 noemen en heb een mooie beker en een aardig zakcentje gewonnen! Hopelijk kan ik volgend jaar in de 4 om deze titel strijden. Zie ook het stukje hierover van mijn tennisschool MATCH.

 

return