Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

april-juni 2013

Competitie: Kampioen met TEAN Gemengd 3

Dit jaar heb ik voor het eerst competitie gespeeld in een mixed selectieteam – voor de Alphense tennisclub TEAN. Wij wilden graag in de landelijke 3e klasse meedoen, maar omdat beide gemengde teams van TEAN vorig jaar waren gedegradeerd, moesten we in de 4e klasse spelen. Ons doel was dus duidelijk: kampioen worden en promoveren naar de 3e klasse. En dat is ons gelukt.

foto njk 2013Ons team (TEAN 3) bestond uit Lisanne Ranzijn (captain), Marloes van Strien, Jochem van Leeuwen, Jasper van Vliet, onze non-playing coach Robin van der Mark en ik. In een mixed team worden er acht wedstrijden op een dag gespeeld: twee dames singles, twee heren singles, een dames dubbel, een heren dubbel en twee gemengd dubbels. We zaten in een poule met zeven andere teams, waar we zeven zondagen achter elkaar, met 1 week pauze, tegen speelden. Ondanks dat we graag in de 3e klasse hadden willen spelen, was de 4e klasse verassend sterk.

Op de eerste zondag speelden we binnen, op een andere tennisclub in Alphen aan den Rijn, omdat de banen nog niet klaar waren vanwege de vorst voor de start van de competitie. Op deze eerste competitiedag namen we het op tegen Domstad. We wonnen in totaal met 5-3. Ik verloor de dubbel met Jasper tegen twee geroutineerde heren, maar won de mix met Marloes. Een lekker begin van de competitie. Lisanne heeft over deze eerste competitiedag een stukje geschreven voor de TEAN Nieuwsbrief (scroll naar 'TEAN 3 pakt eerste overwinning van 2013!')

Op de tweede zondag speelden we weer op Nieuwe Sloot, maar deze keer buiten, omdat de banen van de tegenpartij TIOD nog niet klaar waren. Ook deze dag eindigde in een 5-3 winst. Ik won mijn single tegen een goede man maar verloor de mix met Marloes; onze tegenstanders waren te goed.

De derde speeldag namen we het op tegen een tennisclub uit Waddinxveen, nu gelukkig wel op onze eigen vereniging. Ik speelde geen single, maar won wel de dubbel met Jochem en de mix met Marloes. Deze wedstrijden waren vrij makkelijk.
De vierde competitiedag tegen CC was een belangrijke. Wij stonden vierde, ook al hadden we alles gewonnen. CC stond eerste. Ik won mijn single in de hitte tegen een goede linkshandige man in drie sets. De dubbel won ik in drie spannende sets met Jasper. Wij speelden tegen een trainer, die een 2 was op zijn pasje (ik ben een 4 en Jasper een 5). Het was dus uitzonderlijk dat we deze pot wonnen. We stegen boven onszelf uit. Omdat Jochem op vakantie was, speelden Jasper en ik beide drie wedstrijden. Ik speelde de mix met Marloes. Deze was cruciaal, omdat deze wedstrijd bepaalde of we als team gelijk speelden of wonnen. We wonnen de eerste set heel dik, maar konden onze concentratie en het goede spel niet vasthouden, waardoor we in de super tiebreak (vervangt een volledige derde set) verloren. Deze dag eindigde in 4 tegen 4. Nu hadden we dus niet alles meer in eigen hand. In de competitie werkt het namelijk zo, dat het team dat alles wint, automatisch kampioen is, ook al heeft dat team minder punten in totaal dan andere teams.

De week erna tegen Cromwijck was ook van groot belang. Nadat ik mijn single helaas verloor van Alexander Popping, een goede speler van een jaar ouder die in de top 20 van Nederland staat, wisten Jasper en ik een heel hoog niveau te bereiken in de dubbel die we in twee sets wonnen van Alexander en een andere man. De mix verloren Marloes en ik helaas op het nippertje, met 10-8 in de super tiebreak.

De laatste twee weken moesten we tegen de twee teams die laatste stonden. We wilden en moesten met 8-0 winnen van de tennisclub De Blauwe Reiger, en dat deden we ook. Ik won de single makkelijk, de dubbel met Jochem net aan met 7-5 in de derde set, en de mix heel makkelijk met Lisanne. We hadden de hele dag erg goed gespeeld, en Marloes wist na een aantal verliespartijen in het enkelspel van de voorgaande competitiedagen toch nog te winnen. Daar waren we heel blij mee omdat ze meer zelfvertrouwen kreeg voor haar single.

Op de laatste competitiedag stonden we gedeeld eerste. CC en Domstad stonden precies gelijk met ons, TIOD stond 1 punt achter ons, en Cromwijck stond 2 punten achter ons. Eigenlijk konden er dus nog vier teams kampioen worden. Het spande erom. Wij hadden wel de beste kansen aangezien we tegen de hekkensluiter speelden, en Domstad en CC speelden tegen elkaar. Wilden we zeker kampioen worden, dan moesten we met 8-0 winnen, en de strijd tussen CC en Domstad moest niet 8-0 worden voor CC. Mijn single won ik overtuigend met goed spel. Mijn dubbel won ik met Jasper ook overtuigend met 6-1 6-0; de mix speelde ik niet. Na een zenuwslopende wedstrijd van Jochem en ook van Marloes, hadden we in totaal met 8-0 gewonnen! We hadden dus alles gedaan wat we konden doen, maar toen was het afwachten wat CC had gedaan, omdat dat team nog het enige team was dat ons kon verslaan, op 1 set om precies te zijn. Het was spannend…. We belden de spelers van CC maar kregen ze niet te pakken, dus na 2 uur in spanning wachten, kregen we te horen dat CC met (maar) 5-3 had gewonnen. We waren dus kampioen!!!!!!

Lisanne heeft een geweldige competitie gespeeld: Ze heeft al haar singles gewonnen, maar 1 dubbel en 1 mix verloren, en ze heeft ons team als captain super begeleid. Ook ik mag tevreden zijn over deze competitie met maar 1 verliespartij in de single, 1 in de dubbel, en 3 in de mix. Onze non-playing coach Robin heeft ons door wedstrijden heen gesleurd, en Jochem en Jasper hebben ook cruciale punten binnengehaald. We hebben plezier gehad, goed samengewerkt en… ONS DOEL BEREIKT!! KAMPIOENEEEEENNN :D

foto kampioenen tean gemengd 3

Zie ook mijn fotopagina voor meer foto's van de competitie.