Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Maandag 21 april

Gelijkspel op derde competitiedag

Op paasmaandag speelden we weer thuis competitie, nu tegen het Utrechtse IDUNA. Door afwezigheid van Stefanie was ons team niet voltallig en moest Evie singelen, wat ze liever niet doet. We hebben deze competitiedag met 4-4 gelijkspel afgesloten. Zelf heb ik mijn single en mijn gemengd dubbelwedstrijd gewonnen. De dag ervoor – Pasen – hadden we nog samen getraind (zie foto's).
Hier een (verkort) verslag en foto's van onze captain, Lisanne.

Gelijk uit de singles

Wellicht had het nachtelijke soesjes maken mij toch van mijn noodzakelijke uurtjes slaap beroofd, want als kopvrouw moet ik zeggen dat ik mijn single niet zo best gespeeld heb. Lichamelijk voelde ik mij slap, mijn hoofd stond niet naar de wedstrijd en ik kreeg mij er dit keer ook niet overheen. Volgende keer iets eerder naar bed en uitgerust de baan op!

foto collage competitiedag tennis Ilya KneppelhoutEvie maakte haar debuut in de single, met frisse tegenzin. Ze spurtte als een razende naar een 3-0 voorsprong, maar raakte afgeleid door haar tegenstandster, die haar niet vertrouwde bij een terecht uitgecallde service. Enfin, de powerloze wedstrijd vol hoge ballen en lange rally's werd uiteindelijk met 4-6 4-6 verloren.
Terwijl ik op het bankje zat bij Evie, maakte Ilya korte metten met de eerste heer van IDUNA. Met 6-4 6-0 was hij ongeveer tegelijkertijd klaar met Evie. Een prima resultaat.
Jochem speelde de tweede single en had voor de gelegenheid een blik publiek opengetrokken! Hij speelde degelijk en kraakte zijn tegenstander met harde services en diepe aanvallen op de forehand.

Dubbels ook eerlijk verdeeld

De dubbels gingen tegelijk de baan op, dus ik kan weinig vertellen over de HD. Als wij tijdens de wissel aan de kant zaten verbaasden wij ons steeds over het feit dat onze heren achter stonden, omdat zij steeds degenen waren die punten scoorden. Helaas was het niet voldoende voor de winst.

De DD was een ware thriller. Uiteindelijk moest er een beslissende tiebreak aan te pas komen. Ook daarin liepen we vlot uit naar 5-1, maar konden we hem pas op 7-5 binnen tikken! De winnende bal zal nog lang in onze gedachten blijven :S omdat de tegenstanders de afdruk van de bal (achter de lijn) geen afdruk vonden. Een keer voet bij stuk houden heeft geholpen.

Tot slot de mixes. Inmiddels was het alweer na 20 uur. Ilya en ik speelden erg goed en braken de dame op een cruciaal moment, waarna ik mijn service hield. Op 5-3 begon het harder te regenen. Tijdens de servicegame van Ilya op 5-3 stond het 30-30 en toen wilden de tegenstanders eigenlijk van de baan af, omdat ze het te glad vonden worden. Wij vonden het een beetje een raar moment en wij waren ook nog helemaal niet weggegleden of zo, dus we zeiden dat we eerst de set maar eens af moesten maken. Tenslotte waren Jasper en Evie ook nog gewoon aan het spelen… Godzijdank pakten we de game en dus de set met 6-3 en zijn we er toen maar even afgegaan.

Ondertussen stonden Evie en Jasper een set en 2-1 achter en zij bleven wel gewoon doorspelen. Helaas ging hun wedstrijd verloren. Uiteindelijk werd het toch wat droger en zijn we weer gaan spelen. We braken al vroeg twee keer, maar konden deze verre voorsprong door serviceverlies van Ilya helaas niet volhouden. Uiteindelijk mocht Ilya op 5-4 wederom serveren voor de set en dankzij super services en mijn eigen alerte acties aan het net wonnen we de wedstrijd en werd het toch nog gelijkspel.
Voor het volledige verslag, zie deze link.

 

return