Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

zondag 7 april 2014

Eerste competitiedag: 5-3 winst!

Dit jaar speel ik in de landelijke competitie op de zondag in de 3e klasse gemengd. Ik kom weer uit voor mijn club TEAN in Alphen. We spelen met dezelfde mannen als in het kampioensteam van vorig jaar. Naast teamcaptain Lisanne, krijgen we versterking van twee nieuwe vrouwen. Na een lange, koude eerste dag gingen we met 5-3 winst naar huis.
pannekoeken eten met de leden van TEANAls voorbereiding op de zondag hadden we de dag ervoor nog in de stralende zon bij ons in de tuin pannenkoeken gegeten, de opstelling besproken en een gezelschapsspel gespeeld.Met dank aan onze teamcaptain Lisanne voor onderstaand verslag.


Gisteren was de kick off van de KNLTB landelijke competitie. De drie mixteams van TEAN mochten alle drie thuis aantreden (evenals een boel andere teams) en dus werd het een gezellige bedoening op het Bospark.
Om half 9 werd er verzameld om met z'n allen in te spelen. Het weer was niet zo mooi als de afgelopen week het geval was en er viel zelfs wat regen uit de lucht! Gelukkig viel het allemaal wel mee en was het op veel andere plekken veel erger gesteld met het weer…
Ilya was de halve week ziek geweest en het zou van het inspelen afhangen of hij zou gaan singelen of niet. Jochem hield waarschijnlijk zijn fingers crossed dat Ilya zich goed genoeg zou voelen, want hij zou de competitie beginnen na een 'leuk feestje' in Rotterdam, wat tot diep in de nacht duurde. Ilya stemde in met de single, verstandig of niet.
Na een gezellig ontbijt, verzorgd door Paviljoen Boom, werden de laatste puntjes op de i gezet en de opstelling definitief gemaakt. In de tussentijd arriveerden de tegenstanders uit Bakkum en waren we begonnen!

3-1 uit de singles
Het eerste punt was sneller binnen dan verwacht, aangezien mijn tegenstandster op 1-1 de handdoek in de ring gooide. Zij was veroordeeld tot het spelen van drie wedstrijden en om te mogen dubbelen en mixen moest de single begonnen worden. Jammer, want het beloofde een leuke pot te worden! Maar binnen is binnen!
Stefanie stond in de tussentijd haar eerste set voor TEAN binnen te halen! En wat voor een: 6-0! De tweede set kreeg ze iets meer tegenstand, maar met 6-3 was punt twee solide binnen.

Ilya's tegenstander bleek toch wel heel goed voor zijn nog niet fitte gestel. Ondanks dat Ilya het zelf niet wil horen heeft hij naar omstandigheden erg goed gespeeld. Er had meer in gezeten, maar met 5-7 3-6 was de winst voor Bakkum.
Jasper was de hekkensluiter in de singles. Hij maakte het zichzelf af en toe bijzonder moeilijk, stond steeds voor in de eerste set, maar verloor hem uiteindelijk met 5-7. De tweede set verliep hetzelfde: steeds voor, tot een gekke (onnodige) break waardoor hij 3-4 achter kwam. Gelukkig kregen we hem weer bij de les en kon hij de set met 6-4 binnenhalen. Wij dachten dat hij hierdoor het verzet van zijn tegenstander zou hebben gebroken, maar niets was minder waar: de 2-0 voorsprong kon niet worden uitgebouwd naar 3-0, en wederom kwam Jasper achter te staan: 4-5. Alle hens aan dek dus op de laatste games en met sterk en geconcentreerd spel stapte Jasper met 7-5 als winnaar van de baan af! 3-1 uit de singles!

Bakkum sterk in de dubbels
Met een 3-1 voorsprong na de singles waren we al een eind op weg, maar ik wist dat Bakkum altijd ijzersterke dubbels heeft. Ik had er een hard hoofd in wat betreft de HD en de DD. De dames van Bakkum bewezen te sterk en te goed op elkaar ingespeeld te zijn voor onze debutanten voor TEAN. Op de belangrijke punten deden ze wat ze moesten doen en na een leuke en goede dubbel met fantastische (en bizarre) rally's ging het punt naar Bakkum, met 6-3 6-2.


Het klapstuk van de dag bleek uiteindelijk de geweldige HD te zijn! Jasper en Jochem (gisteren in de app had ik ze al omgedoopt tot de 2 J's…) moesten aantreden tegen de twee zeer goede dubbelaars van Bakkum. Onze jongens lieten echter hun beste tennis zien en verrasten door de eerste set met 6-3 in hun zak te stoppen. De heren van Bakkum zeiden tegen elkaar dat ze nu 'iets anders moesten doen' en dat bleek te helpen: de tweede set ging gelijk op, maar de beslissende break werd door de Bakkumse spelers geplaatst, die hiermee met 4-6 de stand gelijk trokken. Jochem liet even zijn hoofd hangen na het verlies van de set, maar Jasper zorgde ervoor dat hij geen neerwaartse spiraal kon inzetten. Hij pepte Jochem op en de rally's bleven fantastisch om te zien: veel en goed netwerk, lobjes, goede services en passing shots. Het kon niet completer. Het bleef spannend tot op de laatste seconde, maar de jonkies zegevierden met 6-4 in de derde set! 4-2 na de dubbels. Gelijkspel was in ieder geval al veilig!


Tegen de tijd dat we gingen mixen was het al over achten. Ikzelf had al vanaf 11 uur aan de kant gezeten en dat was eerlijk gezegd net even iets te veel van het goede. Ook Ilya was een beetje lomig, want ook hij had niet meegedaan aan de herendubbel, dus we hadden al behoorlijk wat wachttijd in de billen Onze tegenstanders waren voor onze toestand veel te goed en wij kregen elkaar niet opgepept. Een slechte eerste mix van het seizoen, waarin we niet op tijd een oplossing konden vinden voor het dominante netspel van de mannelijke tegenstander. Helaas werden we met 2-6 3-6 aan de kant gezet.
Toen wij onze jassen aantrokken was de mix van Evie en Jochem aan het einde van de tweede set gekomen. De eerste werd verloren met 4-6 en in de tweede set werd het een tiebreak. Lange rally's bleven de overhand voeren, maar de tiebreak werd gewonnen. De eerste supertiebreak van het seizoen was dus een feit! Tien punten knallen om de eerste dag als enige van de mixteams met winst af te sluiten…. En het lukte! Op 8-7 werd er een bizarre lijnbal geslagen, die helemaal niet meer van de grond kwam en met een solide laatste punt werd de winst in de zak gestoken!
Inmiddels was het 22.15 en moest er nog gegeten worden. Het was een lange eerste dag, die we gezamenlijk begonnen met ontbijt en ook gezamenlijk afsloten met een lekker bord eten en een drankje.
Dit verhaal stond op de site van Lisanne:

 

return