Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

Nieuws

18-20 mei 2013

Districts- en Regiokampioen 2013!

Ik doe al sinds mijn achtste mee aan de Districts Jeugd Kampioenschappen (DJK) van het district Leiden. Dit jaar in de hoogste leeftijdscategorie: jongens t/m 16 jaar. In al die jaren ben ik drie keer tweede en twee keer derde geworden. Dit was mijn laatste kans om districtskampioen te worden, en die kans heb ik gegrepen. Alle districtskampioenen mogen het daarna tegen elkaar opnemen in de Regionale Jeugd Kampioenschappen (RJK) van de regio Noordwest Nederland, en ook deze titel heb ik gepakt.

De DJK vinden altijd plaats in het Pinksterweekend, op de banen van tennisvereniging Hillegom. Dit jaar was ik in de categorie t/m 16 als tweede geplaatst. Ik hoefde daarom geen voorrondes te spelen. In het hoofdtoernooi won ik mijn eerste twee wedstrijden vrij gemakkelijk – beide met 6-1 6-2 – al maakten mijn tegenstanders ook mooie punten en had mijn tegenstander in de kwartfinale een goede service. In de halve finale kwam ik Willem van den Akker tegen. Ik ken hem van mijn trainingen bij Dutch Tennis Academy en wist dat ik een antwoord moest vinden op zijn verwoestende forehand en aanvallende spel. De eerste set ging gelijk op. Het was hoog niveau. Hij speelde erg aanvallend en ik bleef mijn tactiek – diep op zijn enkelhandige backhand – goed doorzetten. Ik won hem met 7-5. In de tweede set had ik de smaak te pakken. Ik maakte er goed gebruik van dat Willem nog baalde dat hij de eerste set had verloren en zo sloot ik de wedstrijd af met 6-0. Mijn tegenstander in de finale was Boris Spanjaard, die in de halve finale van de als eerste geplaatste Luuk Wassenaar had gewonnen. Een spannende partij die ik met 4-6 6-4 6-1 won. In de eerste set speelde ik niet sterk, ik maakte te veel fouten en ik zat niet zo lekker in de wedstrijd. In de tweede set kwam ik beter in mijn spel, maar toch was mijn niveau erg up en down. Op de beslissende punten wist ik wel mijn beste tennis naar voren te brengen en zo werd het een derde set die ik met heel goed tennis won.

foto speech ilyaTraditiegetrouw geeft de winnaar in de hoogste leeftijdscategorie een speech en ik vond het leuk om dat te mogen doen (zie foto). De winnaars van de DJK worden op tweede Pinksterdag uitgenodigd om te strijden tegen de andere kampioenen uit de regio. Er zijn vijf tennisregio's in Nederland en district Leiden valt onder de regio Noordwest. In mijn eerste partij tegen Yannick Pel, kampioen van district IJmond, wist ik de winst in twee sets naar mij toe te trekken (6-2 6-2). Het was een snelle wedstrijd, hij maakte veel fouten en ik speelde steady. De wedstrijd tegen de districtskampioen Noord-Holland Noord, Robin Nadort, was spannender. We moesten vanwege de regen naar binnen, helaas, maar dat wende snel. Ik maakte goed gebruik van het feit dat de baan sneller was, vooral mijn slice service liep erg goed. De tweede set kwam hij met een goed antwoord op mijn service en mijn snelle spel. Ondanks een setpoint tegen wist ik de partij met 6-3 7-5 te winnen en het regionale kampioenschap op mijn naam te schrijven! Een mooie afsluiting van mijn allerlaatste districts- en regionale jeugdkampioenschappen.

 

De Facebook-pagina van Tennis Passie heeft een grappig stukje over mij geschreven.
Zie ook twee artikelen over mij in lokale kranten onder Media.

 

return