Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

Nieuws

3-4 juli 2013

TAM Open: eerste punten voor de seniorenranglijst

Met mijn vader vertrok ik naar Groningen waar ik een NRT** ging spelen, het TAM Open. Een NRT is een Nationaal Ranglijsttoernooi, dus een toernooi dat punten kan opleveren voor de Nederlandse seniorenranglijst. In dit geval was het een 2* toernooi. Een NRT* is het zwakst, NRT 4* het sterkst, maar het niveau verschilt niet heel veel. Dit was de derde keer dat ik aan zo een toernooi deelnam. De eerste twee keer had ik in de eerste ronde van de kwalificaties verloren; in Groningen had ik van de wedstrijdleiding een wildcard gekregen voor het hoofdtoernooi. Ik hoefde dus geen quallies te spelen omdat ik direct was toegelaten tot het hoofdschema.


foto ilya tam open

Mijn vader en ik overnachtten voor mijn eerste ronde in een hotel in Groningen, omdat ik de dag erna misschien vroeg moest spelen. Om dan 's ochtends ruim twee uur te rijden zou niet een goede voorbereiding zijn. De loting bepaalde dat ik het tegen de student Koen de Haan mocht opnemen, die een actuele rating heeft van 2,5. Ik zelf heb een rating van 3,6. Op papier was hij dus veel sterker. Nadat ik de eerste set met 2-6 verloor door veel fouten, wist ik dat om te zetten. Ik merkte dat ik deze wedstrijd kon winnen, ook omdat ik hem niet veel beter vond dan mezelf. Ik veranderde mijn spelplan: hem de fouten laten maken. Ook had ik door wanneer hij een dropshot ging spelen, die heel effectief waren in de eerste set. Door mijn veranderde spelplan en doordat ik het spel van mijn tegenstander beter kon lezen, won ik de tweede set met 6-2. Hij baalde, ik bleef rustig, en ik won de derde set makkelijk met 6-1.

Mijn doel voor deze zomer was dus binnen: ik heb mijn eerste punten gehaald voor de seniorenranglijst. Maar natuurlijk was er ook een tweede ronde. Die speelde ik tegen de lange, sterke student Freek Stapel. Hij had een hele goede en harde service en een big forehand. In de eerste set, die ik met 1-6, verloor kreeg ik geen grip op zijn service en kon hij goed uitdelen met zijn forehand omdat ik de ballen niet diep genoeg in het veld sloeg. De tweede set ging gelijk op, en ik had zelfs kansen om op 4-3 te komen. Mijn niveau verbeterde en hij maakte iets meer fouten. Helaas verloor ik de tweede set met 3-6. Hij was deze keer te goed, maar volgende keer pak ik hem!

Het was een succesvol toernooi. Ik ben uit het niets op de 226e plek van de Nederlandse seniorenranglijst gekomen, waardoor ik op die lijst nummer 8 van mijn geboortejaar sta. Nu ga ik voor mijn andere doel: de Leidse Masters in de categorie 4 halen. Hiervoor ga ik vijf toernooien in de 4 spelen in district Leiden, en ik doe ook mee in de 3, waar ik hoop een paar potjes te winnen en wedstrijdervaring wil opdoen.

 

return