Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

 

Nieuws

juli – augustus 2011

Zomerranglijsttoernooien succes

Deze zomer heb ik vier ranglijsttoernooien gespeeld: drie K2-toernooien en het Nederlands kampioenschap. De eerste twee weken waren in het noorden van het land. Het eerste toernooi was in Leeuwarden op de club De Bontekoe. Het regende heel hard dus moesten we binnen spelen.

Ik won in de eerste ronde van Jordan Janszen, een Nederlandse jongen die in Abu Dabi woont, met 6-4 6-1.

 

In de 2e ronde moest ik gelijk tegen de nummer 2 van Nederland, Joris Bodin, en verloor met 6-2 6-2. Ik speelde goed maar benutte de belangrijke momenten te weinig. Joris is in dit toernooi uiteindelijk 2e geworden.

 

De week daarna vertrok ik in de stromende regen naar het K2-toernooi in Haren (zie foto). Ik had er enorm veel zin in. Ik zat in een gastgezin met Casper, Olger en Hidde. Goede vrienden van mij. Het was erg gezellig. We hebben veel lol gehad en gevoetbald maar natuurlijk wel vroeg naar bed voor de wedstrijden. In de eerste ronde versloeg ik Jari van Steen met 6-3 6-3 en in de 2e ronde speelde ik tegen Anil Kwast, de als 7de geplaatste. We speelden weer binnen. Na een 5-1 achterstand in de 1e set won ik die met 7-5, en in de 2e set werd het ook 7-5. Na de wedstrijd met lange rally's was ik helemaal kapot. Voor het eerst had ik de kwartfinale gehaald van een K2-toernooi en moest ik tegen Olger (nummer 4 van Nederland). Helaas verloor ik met 6-4 6-4, maar het was een spannende en leuke wedstrijd.

 

Het derde toernooi van de zomer was het K2-toernooi op Amstelpark in Amsterdam, waar ik er in de eerste ronde uitvloog na een marathonwedstrijd van drieëneenhalf uur: 6-7, 7-5 en 5-7. Het is mij niet gelukt om de vier matchpoints die ik had in winst om te zetten. Te lang balen kon niet want het laatste toernooi van mijn zomervakantie was het NJK!

 

Het NJK, in Hillegom. Het toernooi waar ik zo hard voor heb getraind. Omdat ik 17e op de ranglijst stond, viel ik net buiten de 16 geplaatste spelers. De loting bepaalde dat ik tegen de 12e geplaatste Floris Verbruggen moest spelen. In drie sets, 6-4 3-6 6-2, won ik die partij. In de 2e ronde speelde ik tegen Ruben Konings, een ongeplaatste speler en verloor ik met 6-3 7-6. Pas op de stand 3-6, 2-5 0-40 kwam ik goed op dreef en overleefde ik 6 matchpoints. Ik kwam terug naar 6-5, maar toen kon ik mijn goede spel niet meer doorzetten en verloor ik in de tiebreak. En nu lekker uitrusten in Spanje.

 

return