Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

2-4 juli 2014

TAM Open en NRT: punten voor ranglijst verdedigd

Net als vorig jaar, vertrok ik naar de studentenvereniging TAM in Groningen voor een twee-sterren nationaal ranglijstoernooi, het Gaslicht.com TAM Open NRT. Vorig jaar had ik een wildcard gekregen van de wedstrijdleiding, dit jaar heb ik mij op eigen kracht direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Jullie zullen denken: Waarom speelt Ilya zo ver van huis? Dat komt omdat ik vorig jaar hier mijn eerste punten voor de nationale seniorenranglijst had gehaald, en die punten wilde ik verdedigen omdat ze na een jaar vervallen. Mijn doel was het halen van de tweede ronde.

Na twee uur rijden kwamen mijn moeder en ik aan op de club. In de auto had ik hard geleerd, want die week had ik ook mijn laatste proefwerken voor school. Daarom deed ik alleen mee aan het A-toernooi en niet aan het open toernooi dat gelijktijdig plaatsvond. Toen ik me wilde aanmelden bij de wedstrijdleiding hoorde ik dat ik een walkover had gekregen van mijn geblesseerde tegenstander. We waren helemaal voor niets naar Groningen gereden, en konden gelijk weer terug!

tam open en nrt tennis


De volgende dag, nadat ik 's ochtends een toets had gemaakt, vertrok ik met mijn vader naar het noorden. Ik speelde tegen de grote en sterke Ricardo Van Zutphen, die vanuit de kwalificaties de tweede ronde had bereikt. Zijn spel was erg wennen voor mij, zeker op het smashcourt. Hij sloeg alles hard en vlak. Soms uit, soms in. Daardoor kon ik niet lekker in mijn spel komen, en moest ik zoveel mogelijk ballen terug zien te slaan, op welke manier dan ook. Hij stond de hele set voor, maar ik wist hem op het goede moment terug te breaken. De beslissing kwam in de tiebreak, die ik met 7-5 won. In de tweede set kreeg ik vat op zijn spel. Ik liet hem lopen en hij werd ongeduldig, en boos op zichzelf. Ik vloog met 6-2 door die tweede set. Doel bereikt en mijn eerste kwartfinale op dit niveau!

In de kwartfinale nam ik het op tegen de voor mij onbekende Remco de Rijcke. Hij was als derde geplaatst. In het begin van de wedstrijd kwam ik goed mee, vooral in mijn eigen servicegames won ik veel punten. Op zijn service wist ik weinig punten te winnen. Nadat ik op 2-3 kansen miste om op 3-3 te komen, was het eenrichtingsverkeer. Ik werd volledig weggeslagen. Remco sloeg waanzinnig veel aces en op elke goede bal van mij had hij een nog beter antwoord. Ik verloor met 2-6 0-6.

Achteraf was het niet zo erg om zo dik van hem te verliezen. Hij vertelde me dat hij een jaar of tien geleden bij de ITF's tot 18 jaar nummer 10 van de wereld had gestaan, maar door blessures de wereldtop niet had gehaald. Ook was hij de uiteindelijke winnaar dan dit toernooi.

Het was weer een gezellig toernooi met prachtig weer. Bloedheet, zelfs. De toernooileiding had ter verkoeling een paar zwembadjes op het terrein geplaatst. Daar werd veel gebruik van gemaakt – vooral ook door de deelnemers die er de hele week kampeerden.

return