Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

juni-september 2013

Open toernooien zomer 2013

Deze zomer heb ik net als vorig jaar een aantal open seniorentoernooien gespeeld, deze keer in de categorieën HE3 en HE4. Open toernooien zijn niet leeftijdsgebonden. Mijn doel was om me te kwalificeren voor de Leidse Masters, en dat is me gelukt.

Het eerste toernooi dat ik speelde was het Open toernooi van de Bollenstreek in Lisse. Ik deed mee in de categorieën HE3 en HE4. In de drie verloor ik in de eerste ronde van een goede speler in drie sets. Ik speelde erg lekker, maar hij was gewoon beter. In de HE4 haalde ik de kwartfinales. Daarin kwam ik de eerste geplaatste tegen: Pim van Leeuwen. Ik speelde geen goede wedstrijd, en heb geen moment het gevoel gehad dat ik mijn spel kon verbeteren.

open toernooi leidenHet volgende open toernooi was in Leiden, de Open Leidse Kampioenschappen. Dit toernooi was heel sterk bezet. Ik kwam weer uit in de categorieën 3 en 4. In de 3 speelde ik tegen een trainingsmaat van mij, Timo de Mooy. Hij is ouder en beter, en liet dat ook duidelijk zien. Ik kwam in deze wedstrijd niet aan bod en verloor met 1-6 1-6.

In de categorie vier was het een ander verhaal. Ik won mijn eerste ronde zonder een game te verliezen. De tweede ronde was een driesetter waarin ik slecht speelde, maar toch won. In de kwartfinale tegen Jelle Schouten speelde ik erg goed en won ik in twee close sets. De halve finale speelde ik niet mijn beste tennis, maar bij vlagen heel goed en wist zo een achterstand van 0-3 in de derde set om te zetten in winst: 3-6 6-4 6-3. De finale was van korte duur. Ik speelde waanzinnig goed. Nadat ik mijn tegenstander vroeg om een bal aan te wijzen waarvan ik dacht dat hij in was terwijl hij zei dat die uit was, werd hij kwaad en gaf hij een paar punten uit woede weg. Toen ik met 5-3 voorstond, gaf hij op. Mijn conclusie is dat hij gewoon bang was om te verliezen. De titel in de HE4 was een goede afsluiting van dit sterk bezette toernooi.

Het Open was een minder succesvol toernooi. In Katwijk aan Zee speelde ik op een zondag de eerste ronde in de 3 tegen een jongen die was overgekomen uit Amerika. De eerste set verloor ik vrij kansloos. Ik maakte veel te veel fouten. De tweede set ging ik alles rustig in slaan, en die won ik. Maar in de derde set kreeg hij door hoe hij met mijn nieuwe tactiek moest omgaan en hij won uiteindelijk de wedstrijd. Later op die dag speelde ik in de 4. Het was mijn slechtste wedstrijd van deze zomer. Ik probeerde elke tactiek, elke slag, maar alles vloog uit. Even een tegenvaller, maar ik moest weer door.

foto open toernooiGelukkig heb ik dit weer helemaal goedgemaakt in mijn vierde open toernooi, Gevers Open in Noordwijk. Ik had me ingeschreven voor de dubbel in de categorie 3 met een vriend van me, Willem van den Akker, en voor de single in de 4. In de dubbel kwam ik als eerste in actie tegen twee grote twintigers die op papier veel sterker waren. Dat bleek niet zo te zijn. De eerste set verloren we nipt in de tiebreak met 12-10, de tweede set verloren we ook net aan met 5-7. Zeker omdat het de eerste keer was dat Willem en ik samen speelden, waren we tevreden over dit resultaat. In de single kwam ik makkelijk tot de finale, zonder setverlies. In deze wedstrijden liet ik goed spel zien, maar ik wist dat ik beter kon. Dat liet ik in de finale zien. Ik moest tegen Dave van Dam, de eerste geplaatste; zelf was ik tweede geplaatst. Dave kwam van die club in Noordwijk, dus het hele publiek stond aan zijn kant, ook omdat hij clubkampioen is. Mijn dubbelpartner Willem, m'n ouders en m'n tante uit Londen waren er om mij te supporten. Ik had niks te verliezen en speelde vrijuit. Onverwacht won ik de wedstrijd met 6-1 6-0. Het was een ongelooflijke finale. Bij mij lukte alles en ik speelde precies het goede spel waardoor ik hem ontregelde. Een bijna foutloze wedstrijd. M'n vader heeft er opnames van gemaakt.

 

foto young lets in rijnsburgNadat ik op vakantie was geweest, kwam ik uitgerust terug om mijn laatste toernooi van het zomerseizoen te spelen, Young Lets in Rijnsburg. Ook in dit toernooi stond ik tweede op de plaatsingslijst, en ook hier kwam ik vrij makkelijk zonder een set te verliezen tot de finale. Ik moest in de halve finale overigens wel mijn beste tennis spelen om mijn vriend en oude trainingsgenoot Willem van Biezen te kunnen verslaan. Dat was een mooie pot. De finale speelde ik tegen een leeftijdgenoot met wie ik op dit moment train. Luuk Wassenaar was in de eerste set te sterk, en ik maakte veel onnodige fouten. De tweede set, die ik met 6-4 won, was een voorproefje voor de beslissende derde set, die erg spannend was. Er waren lange games, mooie punten, en we haalden het uiterste uit elkaar. Luuk trok aan het langste eind nadat ik nog leek terug te komen van een aantal matchpoints tegen, en won de set met 6-4.
Al met al waren de meeste toernooien goed. Met twee titels en één finaleplek heb ik me (als tweede) geplaatst voor de Leidse Masters, wat mijn doel was. Over de Masters kunnen jullie in mijn volgende nieuwsbericht meer lezen.

 

return