Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

Nieuws

25 maart -1 april 2012

Opening zomerseizoen: Finale heren enkel 4

winst eerste ronde zomertoernooi

Afgelopen weekend bereikte ik de finale van mijn eerste open toernooi van dit zomerseizoen – in de heren enkel 4. Ik deed mee aan het Z67 Open Hartman toernooi in Rotterdam. Eindelijk weer op gravel!
Mijn eerste partij won ik vrij gemakkelijk. Tot 5-0 lukte alles, maar daarna kwam mijn tegenstander op dreef en begon ik fouten maken. Ik heb de wedstrijd uiteindelijk met 6-2 6-4 gewonnen.

Mijn tegenstander in de kwartfinale (mijn tweede partij) vond ik het lastigst – Filipe Pocas. De eerste vier games waren heel spannend – drie ervan verloor ik op deuce. Daarna gingen de games vrij snel en maakte hij de eerste set af met 6-1. Bij een 1-3 achterstand in de tweede set veranderde ik mijn tactiek en wist ik de wedstrijd om te draaien. De rest van die set was heel spannend en ik won hem met 6-4. In de derde set raakte hij vermoeid en ik bleef doorgaan met lange ralleys. Sommige games duurden zelfs 15 minuten. Ik wist die set met 6-2 te winnen en daardoor mocht ik door naar de halve finale. Het was de eerste keer dat ik 's avonds met kunstlicht heb gespeeld, want het werd al rond acht uur donker.

In de halve finale speelde ik tegen Vincent van Es, de als tweede geplaatste. Ik had weer een langzame start en kwam heel snel met 3-0 achter. Ik zat een beetje in mezelf te mopperen, en toen dacht ik letterlijk: "Stel je niet zo aan en ga die wedstrijd winnen.'' Vanaf dat punt had ik 100 procent focus en vechtlust. Ik won de eerste set met 6-4. Weer veel lange ralleys. Toen ik op 1-1 in de tweede set een lob wilde halen, ging ik keihard door mijn enkel. Ik heb gelijk 15 minuten geijst. Het deed heel veel pijn, ook daarna, maar ik was zo in de wedstrijd en ik voelde dat ik hem kon winnen, dus heb ik doorgespeeld. Gelukkig won ik de tweede set met 6-3, want als het een een derde set was geworden, had ik het denk ik niet meer gered.

foto Ilya op krukkenIk stond dus in de finale, maar die mocht ik van de dokter en de fysio niet spelen omdat ik mijn enkelbanden had verrekt. Een week lang heb ik met krukken moeten lopen om mijn enkel te ontlasten.

Wel een mooi resultaat als eerste toernooi van het buitenseizoen, een tweede plek in de 4. En zelfs wat cash prijzengeld!

 

 

return