Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

 

Nieuws

4-5 januari 2014

NRT Amstelpark: ranglijsttoernooi dichtbij huis

Na mijn goede toernooi een paar dagen geleden, was ik vastbesloten mijn goede vorm door te zetten. Ik speelde weer een nationaal ranglijsttoernooi, maar nu in Amsterdam, gelukkig wat dichterbij. Ook daar mocht ik het gelijk tegen een lastige speler opnemen.

foto ilya tijdens nrt toernooiDe toernooiorganisatie had besloten om een schema van 64 in te voeren. Om het hoofschema te halen, moest ik dus weer vier rondes winnen. De eerste ronde had ik een bye. De tweede ronde speelde ik tegen Michael Heffels, een man van rond de 25, een geroutineerde tennisser met een 2 op zijn pasje. De zoon van mijn vroegere bondstrainster :-). In het begin van de wedstrijd moest ik heel erg wennen aan zijn spel. Hij kwam veel naar voren, en maakte de rally's af met fraaie volleys. De hele set stond hij met een break voor. Op het nippertje brak ik hem terug, na twee setpoints tegen te hebben overleefd. De tiebreak won ik makkelijk met 7-0, onder andere door een wereldbal van mij: ik stond aan het net, en hij speelde een passeerbal die ik eigenlijk nooit kon hebben, maar die ik op de een of andere manier uit de draai achter mijn rug om langs hem sloeg. Zowel Michael als ik werden erdoor verrast. De tweede set was ook nog moeilijk en spannend. Hij probeerde nog steeds veel naar het net te komen, maar ik wist hem vaak te passeren. Ik won de wedstrijd met 7-6 6-3.

Mijn tweede wedstrijd, de derde ronde van de kwalificaties, speelde ik tegen een leeftijdgenoot, Ramon van Flymen. Hij staat al een aantal jaren in de top-10 van mijn leeftijd, en ik heb lang met hem getraind bij de KNLTB. Ik begon ijzersterk. Ik liet hem veel lopen waardoor hij wat uitgeput raakte en daardoor maakte hij fouten. Ik won de set 6-2. De tweede set was veel spannender. In de rally's bleef ik het initiatief hebben, maar hij begon beter te spelen en vooral zijn service begon te goed lopen. Het ging gelijk op, tot 5-6. Toen brak hij mijn service. Het werd dus 1-1 in sets. In de derde set bleef hij goed spelen maar de breakpoints die ik wist te creƫren, sloeg hij weg door een goede service. Ramon won de set met 6-3. Ik was vrij tevreden over mijn spel. Ik heb laten zien dat ik dichtbij hem zat. Ik baalde wel omdat ik in de tweede set eerder had moeten toeslaan.

Op dit toernooi heb ik weer wat punten gehaald en ben ik geklommen op de seniorenranglijst: van plek 192 naar 181. En door deze twee toernooien in de kerstvakantie ben ik voor het eerst in de top-10 van mijn geboortejaar gekomen. Aangezien er geen jeugdranglijst tot 18 jaar is, moet je kijken naar de seniorenranglijst, en daar sta ik nu 6e van mijn leeftijd. Nu hard trainen om bij het volgende toernooi te knallen.

 

return