Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

Nieuws

16-19 juni 2011|

Nike Junior Tour Masters 2011 op Rosmalen

De Nike Junior Tour is een groot toernooi voor jongens en meisjes tot 12 en 14 jaar. Er zijn acht kwalificatie-toernooien over heel Nederland. De winnaars van die toernooien mochten op Rosmalen tijdens de Unicef Open strijden om een reis naar Florida voor de internationale NJT Masters.

Er doen dit jaar in totaal 26 landen mee. Ik had in maart het kwalificatietoernooi gewonnen in Bergen op Zoom – in de finale van Floris Verbruggen, de nummer 9 van Nederland. Door deze prestatie mocht ik meedoen aan de Nationale Masters van 16 tot 19 juni. Op 16 juni verzamelden we bij de ingang van Rosmalen en kregen we een welkomst-toespraak van de organisator van NJT Nederland. Daarna zouden we op de grasbanen trainen, maar door de regen kon dat niet omdat ze te glad waren. Gelukkig deden veel vrienden van me ook mee, dus het wachten tot het opklaarde, was heel gezellig. Uiteindelijk heb ik met wat andere jongens kunnen trainen, en was ik klaar voor mijn wedstrijd op de volgende dag.

Op vrijdagochtend ging ik als een van de eersten de baan op voor mijn wedstrijd tegen Vincent Li. Ik vond het geweldig om op gras te spelen. Had ik nooit eerder gedaan. De bal bleef heel erg laag en het is een snelle ondergrond. Daarom was mijn service heel belangrijk en ook de slice. Helaas speelde ik de wedstrijd niet lekker en kwam ik niet in mijn spel. Vincent had het spelen op gras meer onder de knie, en stond de hele wedstrijd op voorsprong, maar ik heb toch gewonnen omdat hij vanwege een blessure moest opgeven.

Later op de middag begon het weer te regenen en werden de wedstrijden verplaatst naar een overdekte hal met tapijt als ondergrond. Daar speelde ik de kwartfinale tegen Tim van Rijthoven, de nummer 1 van Nederland. Het was een mooie wedstrijd. Ik heb wel dik verloren, maar we hadden goede rally's en sommige games waren spannend. Op zijn service had ik weinig kans; soms sloeg hij zelfs aces met zijn 2e service!

Een hele leuke ervaring om op gras gespeeld te hebben en daarna tegen Tim. Hopelijk versla ik hem de volgende keer!

 

 

return