Nederlands|English

 

PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

 

Nieuws

21-22 januari 2012

Derde in driesterren dubbeltoernooi

dubbeltoernooi met Ramon

Dit jaar organiseert de KNLTB voor het eerst dubbel-toernooien die voor de Nederlandse jeugdranglijst meetellen. De punten die je bij het spelen van een dubbeltoernooi haalt, tellen voor een kwart mee. Maar dat is niet het enige wat er is veranderd. Ook de namen van de toernooien zijn anders. Wij spelen nu niet meer K1, K2 of K3 toernooien, maar JRT 5-sterren, 4-sterren en 3-sterren. Ik vind het heel leuk dat er nu ook dubbeltoernooien zijn. De eerste twee van het winterseizoen zijn al achter de rug. Mijn partner in beide toernooien was Ramon van Flymen, ook van het jaar 1997. Wij kennen elkaar al lang - toen we 10 jaar oud waren, trainden we al met elkaar bij de bond, en we zien elkaar natuurlijk op alle toernooien. In de zomer hebben wij voor het eerst samen gedubbeld.


Afgelopen weekend deden we mee aan het JRT*** (vroeger K3) bij Centre Point in Almere. Ramon en ik spelen allebei als eerstejaars in de categorie tot en met 16 jaar. Omdat we als vierde geplaatst waren, hadden we in de eerste ronde een bye. Onze eerste wedstrijd (de kwartfinale) wonnen we met 6-2 6-1 van twee leeftijdgenoten. De dag daarna speelden we de halve finale tegen twee grote, sterke jongens van een jaar ouder: Wilco Geenen en Tom van der Minnen. Na een lange, spannende en goede wedstrijd verloren we helaas met 7-5 7-5. We hadden veel kansen, maar onze tegenstanders speelden beter op de belangrijke punten.

Omdat we in de halve finale hadden verloren, mochten we om de 3e plaats strijden tegen Thomas Does en Luuk van der Kroft, twee goede spelers van 1997. De eerste set verloren we met 6-3. We zaten niet lekker in de wedstrijd en onze tegenstanders gaven veel druk. De 2e set begonnen we met een fris verstand en we wonnen de set met 6-0. In de derde set ging het heel gelijk op. Van 4-2 achter kwamen we nog goed terug. Na een paar spannende laatste games wisten we de winst er nog uit te slepen.

Ik ben heel blij met dit resultaat, maar volgende keer de finale.

 

 

return