PERSONALIA

Naam: Ilya Kneppelhout

leeftijd: 19 jaar

Geboortedatum: 19 maart 1997

Woonplaats: Woubrugge

Schoolopleiding: Tweetalig VWO

Scala College, Alphen a/d Rijn

LID VAN CLUB

TEAN (Alphen a/d Rijn)

TV Woubrugge

BESTE RESULTATEN

Regiokampioen t/m 16 jaar Noordwest Nederland, juni 2013

Districtskampioen t/m 16 jaar District Leiden, juni 2013

Master in de HE5, district Leiden
September 2012

Winnaar dubbelspel Tennis Europe Amstelpark, juli 2011

Kwartfinale Tennis Europe Frogner, Oslo, juni 2011

Winnaar Nike Junior Tour Kwalificatie Bergen op Zoom, 2011

Winnaar K3 TEAN zomer 2010 (1e jaars tm 14)

ALS IK NIET TENNIS . . .

... luister ik veel naar muziek
... voetbal ik graag met vrienden

 

wist je dat

 

 

 

Nieuws

26-27 mei 2012|

Districtsjeugdkampioenschappen Leiden 2012

Het is elk jaar prachtig weer tijdens de DJK Leiden in het Pinksterweekend. Deze keer ook – zelfs temperaturen van 30 graden en een brandende zon. Het was voor mij een heel geslaagd toernooi, en net zoals altijd, heel leuk om iedereen weer te zien.

Ook dit jaar stond ik als geplaatste speler meteen in het finaleweekend, dat altijd op de banen van de tennisvereniging van Hillegom wordt gespeeld. Mijn eerste wedstrijd moest ik spelen nadat ik de avond ervoor was teruggekomen van een schoolreis naar Mechelen. Ik had vijf dagen niet getraind, en het duurde even voordat ik mijn ritme vond – de eerste set tegen Wouter Damen verloor ik dan ook met 3-6. Gelukkig kwam ik op tijd weer in mijn spel en won ik de volgende twee sets met 6-3 6-0. Na de winst tegen Douwe Huijsman (6-4 6-1) stond ik in de halve finale – net als vorig jaar tegen Guy den Heijer, als eerste geplaatst en regerend Nederlands kampioen van mijn geboortejaar. Het was bloedheet en bij de wissels probeerden wij wat af te koelen met natte handdoeken. Ik verloor de wedstrijd met 6-2 6-2, maar speelde lekker. De wedstrijd was spannender dan de uitslag doet vermoeden, maar Guy pakte – vaak bij deuce – meestal de belangrijke punten.

En toen mocht ik weer tegen Hidde Sels. Tot Guy twee jaar geleden bij ons district kwam, ben ik Hidde sinds mijn achtste om het jaar in de finale van de DJK tegengekomen. Nu ging het dus om de 3e/4e plaats. Ik zat heel lekker in de wedstrijd, die ik met een ace won: 7-5 6-1. Dit was de eerste keer dat ik van Hidde won, nadat ik onze eerdere ontmoetingen allemaal verloren had, waarvan de laatste twee in drie sets. Een goede prestatie dus, en volgend jaar ga ik weer voor de finale!

 

return